10 film, amit idén karácsonykor meg kell nézned! 10 film, amit idén karácsonykor meg kell nézned!

Karácsonykor az együtt töltött idő a legértékesebb. Az ünnepek alatt az egész család összegyűlik társasjátékozni, beszélgetni vagy megnézni közösen egy családi filmet. Ilyenkor nehéz döntés közös nevezőre jutni és megtalálni a filmkínálatból azt, amelyik a család minden tagjának kedvére való lehet. Bejegyzésünkben összegyűjtöttük az idei műsorkínálat legjobb karácsonyi filmjeit, nektek csak az a dolgotok, hogy magatok elé vegyetek egy nagy tál mézeskalácsot, forró teát és indulhat is a közös mozizás!

1. Polar Expressz (szombat, december 23. 19:35, Duna)

A 2000-es évek egyik legszebb karácsonyi filmje, szinte kötelező minden évben megnézni legalább egyszer az ünnepek előtt! Tökéletes választás gyerekek számára, hiszen a mesés világ egyből lenyűgöz mindenkit, de azoknak a szülőknek is ajánlott, akik úgy érzik, már veszítettek az ünnepi hangulatukból. A Polar Expressz varázslatos világába csöppenve ugyanis mindenki visszanyerheti a karácsonyba vetett hitét.

2. Agymanók (szombat, december 23. 21:20, RTL Klub)

Az Agymanók című film kissé kilóg a listáról, ugyanis nincs tipikus karácsonyi hangulata, azonban éppen az a fajta műsor, amelyet az egész család szívesen néz meg együtt. A történet Riley-ról, a kiskamasz korát élő lányról szól, akinek nem elég hogy a serdülőkori problémák fenekestül forgatják fel az életét, de még egy költözésen és egy új közösségbe való beilleszkedésen is át kell esnie. A kislány életében lezajló változásokat a pszichéjében működő fő érzelmek (Derű, Bánat, Harag, Majré és Undor) motivációin keresztül követhetjük végig. A film rendkívül izgalmas és amellett, hogy remekül kezeli az alapvető pszichológiai tényezőket és közérthetően mutatja be ezeket, de felnőttek számára is rendkívül szórakoztató rejtett poénokkal van telezsúfolva.

3. Holiday (vasárnap, december 24. 21:00, Viasat3)

Néha kénytelenek vagyunk szembesülni azzal, hogy az élet karácsony előtt sem mindig egy tündérmese. A Holiday című film éppen erről szól, két nőről, akiknek éppen az ünnepi időszakban törik össze a szívét. Úgy tervezik, hogy a karácsonyt távol töltik mindattól, amivel a hétköznapokban szembesülniük kell, és házat cserélnek néhány hétre. Azonban a pihenés nem éppen a tervek szerint alakul. A film nem kizárólag romantikus lánymoziként ajánlott. A két nő szerelmi életének alakulásán kívül izgalmas végigkövetni, hogy hogyan erősítik meg saját magukat is a rengeteg cssalódás közepette.

4. Jégkorszak 4. – Vándorló kontinens (hétfő, december 25. 18:50, Tv2)

Három kedvenc őslényünk legújabb kalandjai most a nyílt tengerre vezetnek. A Jégkorszaktól megszokott sziporkázó humor és a szeretnivaló barátságok története ebben a filmben sem hagynak minket cserben. A jég hátán is talpraesett őslények komikus kalandjai a negyedik részre is megnevettetik a nézőt és garantáltan felolvasztják az esetleges fagyos hangulatot.

5. Paddington (hétfő, december 25. 20:25, Duna)

Paddington maci története főleg Angliában örvend óriási sikernek, a róla szóló mesék több mint 50 évesek. A kis medve kalandjai főként a gyerekeknek jelenthet igazi élményt, ahogy London utcáin próbál boldogulni, majd kölcsönösen megszeretik egymást az őt befogadó családdal. A felnőttek számára a színészek játéka felüdítő szórakozás lehet, így a Paddington kitűnő program az egész család számára.

6. Charlie és a csokigyár (kedd, december 26. 18:45, Viasat3)

A Charlie és a csokigyár nem a legkedvesebb gyerekmesék közé tartozik. Habár elképesztően mesés dolog elképzelni a patakokban ömlő csokoldáfolyamokat, Tim Burton klasszikusának mégis van egyfajta hátborzongató hangulata. Azok a gyerekek akik kedvelik a kissé szatirikusabb hangvételű történetmesélést a csokigyár és Willy Wonka stílusáért is rajongani fognak.

7. 12 karácsonyi randi (kedd, december 26. 14:15, RTL Klub)

Mit tennél, ha minden nap karácsony reggelére ébredhetnél? Az Idétlen időkigből jól ismert időhurok adja a 12 karácsonyi randi fő helyzetkomikumát. A fiatak szingli, Kate, tizenkét napig ugyanazt a karácsony reggelt éli át, mígnem rájön, hogy pontosan mit is kell megváltoztatni életében. Aki egy igazán karácsonyi hangulatú romantikus komédiára vágyik, annak ez a film tökéletes választás lehet.

8. Szörny egyetem (kedd, december 26. 18:45, RTL Klub)

Kedvenc barátságos szörnyeink visszatérnek a képernyőre, ezúttal egy kis időutazás keretei között. Az elválaszthatatlannak ismert barátok múltja ugyanis korántsem volt annyira idilli, mint amilyennek későbbi kapcsolatukat megismerhettük a Szörny Rt. során. A Szörny egyetemből kiderül, hogy milyen kalandok kovácsolták össze Mike-ot és Sulley-t diákéveikben és hogyan lettek ősellenségekből legjobb barátok. Ajánljuk minden régi és új Szörny Rt. rajongónak!

9. Káosz karácsonyra (kedd, december 26. 22:55, RTL Klub)

Mindannyiunk számára ismerősek azok a karácsony esték, amikor a rég nem látott rokonok végre összegyűlnek és az idilli családi este helyet valamilyen furcsa kavalkád veszi kezdetét. A káosz karácsonyra éppen ezt a szituációt mutatja be ötletes helyzetkomikumokba és vicces színészi karakterebe ágyazva. Talán nem a legemlékezetesebb karácsonyi film, de az egész család találhat talán olyan szereplőt, akivel azonosulni tud majd a többgenerációnyi karakterkavalkádból.

10. Reszkessetek, betörők! (vasárnap, december 24. 21:15, Tv2)

Az elmúlt évtizedek legmegosztóbb karácsonyi filmje. A legtöbben úgy vélik, nincs is idegesítőbb dolog a minden évben levetített Reszkessetek, betörők! szériánál.

Azonban akadnak még olyanok is, akik szerint nincs karácsony a magányos házőrző kisfiú újra és újra végigizgult csínytevései nélkül. Mindenkinek a saját megítélésére bízzuk ezt a döntést, mi azért a biztonság kedvéért közöljük a vetítés időpontját.

 

Oszd meg ezt a hírt a világgal!
Google+ megosztás
kapcsolódó linkek

Segítettünk a vásárlásban?
Értékeld a cikkünket!

Nincs még értékelve, légy te az első!
kapcsolódó cikkek
legnépszerűbb cikkek
kapcsolódó kategóriák
Akciók & Hírek

Hasznos volt a cikkünk?

Olvastad hasonló témáink?

Fűtési szezon a Praktikerrel

Fűtési szezon a Praktikerrel

Akár a régi fűtőberendezésed cserélnéd korszerűbbre, vagy egy új megoldást keresel, a Praktiker webshopjában biztosan megtalálod a tökéletes fűtőtestet.

Stílusos és kényelmes otthon a Praktikertől

Stílusos és kényelmes otthon a Praktikertől

A Praktiker segítségedre lesz álmaid otthonának megteremtésében!

Őszi kertgondozás a Praktikerrel

Őszi kertgondozás a Praktikerrel

Akár teljesen új kertet álmodsz meg, vagy csak felfrissítenéd a szeretett zöld területed, a Praktiker webshopjában minden elemet megtalálsz, amire csak szükséged lehet.