Így klímázz 2018-ban! Így klímázz 2018-ban!

Mobil vagy split klíma?

Az első dolog, amit el kell döntenünk, hogy mobil vagy split klímát (külön kültéri és beltéri egységgel rendelkező készüléket) szeretnénk-e vásárolni. Hosszú távra mindenképpen a splitet javasoljuk, mert ugyan az elején talán nagyobb beruházást igényel, viszont tovább marad jó állapotban, könnyebb javítani, nagyobb szervizháttér áll a jó márkák rendelkezésére. Ráadásul mire megoldjuk a mobil klíma légelvezetését, árban nagyjából egy split eszköznél járunk.

Kíma vásárlási tanácsok

Beszerelés csak szakemberrel!

Mindenképpen szakemberrel szereltesd be a készüléket, már csak azért is, mert nélküle nem is tudod megvásárolni. Magát a készüléket bármelyik műszaki üzletben - például a Praktikerben - vagy hipermarketben megvásárolhatod, de kifizetni csak egy szakember által aláírt tanusítvánnyal lehetséges. Ez azért szükséges, mert igazolja, hogy a klímát megbízható módon fogják bekötni és regisztrálni fogják a Nemzeti Klímavédelmi Hatóságnál.

Kíma vásárlási tanácsok

Az olcsóbb nem biztos, hogy jobb

A túlságosan olcsó márkák csak két év garanciát vállalnak és fenn áll a veszély, hogy 10 év múlva már nem lehet alkatrészt kapni a termékeikhez. A nagyobb márkáknak a szervizháttere is komolyabb, felkészültebb, ezért - ha már a split klíma mellett döntünk - érdemesebb az elején egy drágább készülékbe beruházni.

Tisztítás 

Egy légkondinál a rendszeres tisztítás és karbantartás a legfontosabb. Ha ezt nem végezzük el, nem csak a készülék épségét és hatékonyságát kockáztatjuk, hanem saját egészségünket is. A tisztítatlan klíma hosszú távon allergiát, sőt, drasztikus esetben halált is okozhat. 

A Praktiker kínálatában mindenféle klímát megtalálsz, sokat ráadásul akciósan. Sőt! A készülékek mellett még a szakértő segítség és megfelelő dokumentáció is rendelkezésedre áll.

Hasznos volt a cikkünk?

Olvastad hasonló témáink?