Indul az esküvőszezon — erre figyelj oda vendégként Indul az esküvőszezon — erre figyelj oda vendégként

Az első napsugarakkal együtt elindul az esküvőszezon is, a tavaszi-nyári hónapokban pedig nem ritka, hogy akár több ilyen alkalom is bekerül a naptáradba, ahol vendégként kell részt venned. Az esküvői öltözködésre jópár etikett érvényes, ez alól pedig nem kivétel a násznép sem. Ha nincs is konkrét kívánsága az ifjú párnak a dresscode-dal kapcsolatban, akkor is érdemes szem előtt tartani néhány örökérvényű szabályt. Ehhez hoztunk most néhány segítséget nektek.

A H&M kínálatában már most is megtalálhatjátok ezeket a csodás alkalmi darabokat, ráadásul rendkívül alacsony áron szerezhetitek be a teljes szettet, kiegészítőkkel együtt a nagy napra!

A ruha színe

Örök szabály, hogy az esküvőkön vendégként néhány színválasztást kifejezetten kerülni kell, ilyen például a fehér és annak árnyalatai (ekrü, tojás, pezsgő, stb.), a fekete (amely a legtöbb országban a gyász színe), illetve hazánkban a piros szín is (amely magyarországi hagyományok szerint a menyecskeruha színe). 

Ezek helyett érdemes valamilyen lágyabb, pasztell színű darabot választani a nagy napra, amelyet erőteljesebb színű kiegészítőkkel dobhatsz fel. Tavaszi vagy őszi esküvőre például tökéletes választás lehet egy élénkebb színű fűzöld vagy égkék összeállítás, míg a nyári napokra érdemes valamilyen halványsárga vagy barakcszínű darabot választani.

A kiegészítők

Ne feledd, a kiegészítők tekintetében is érdemes olyan darabot választani, amely bár visszafogott, de tükrözi a nagy nap eleganciáját is. 

 A ruha hossza

Az alkalmi ruhák között természetesen a hosszabb darabok is megtalálhatók, ha a fiatal pár egyházi szertartásra készül vagy esetleg külön kérésük is irányulna a dresscode meghatározásánál a ruha hosszára, mindenképpen érdemes egy elegáns, de hosszában is megfelelő modellt választani.

Ebben az esetben természetesen számos olyan ruhát találsz, amelyek érdekes megoldású hát- vagy vállrésze feldobja megjelenésedet. 

 

Hasznos volt a cikkünk?

Olvastad hasonló témáink?

Fűtési szezon a Praktikerrel

Fűtési szezon a Praktikerrel

Akár a régi fűtőberendezésed cserélnéd korszerűbbre, vagy egy új megoldást keresel, a Praktiker webshopjában biztosan megtalálod a tökéletes fűtőtestet.

Stílusos és kényelmes otthon a Praktikertől

Stílusos és kényelmes otthon a Praktikertől

A Praktiker segítségedre lesz álmaid otthonának megteremtésében!

Őszi kertgondozás a Praktikerrel

Őszi kertgondozás a Praktikerrel

Akár teljesen új kertet álmodsz meg, vagy csak felfrissítenéd a szeretett zöld területed, a Praktiker webshopjában minden elemet megtalálsz, amire csak szükséged lehet.