Kandalló vagy kályha? Segítünk a döntésben! Kandalló vagy kályha? Segítünk a döntésben!

A hidegebb idő beköszöntével szívesen töltjük időnk nagy részét a jó meleg szobában, és persze ki ne vágyna ilyenkor egy hangulatos, ropogó fahasábokkal telt kandallóra. Szerencsére már számos lehetőség tárul elénk, ha egy-egy hűvösebb napon ilyen otthonos légkörre vágysz. 

 

Ha nem vagy a gázkazánok híve akkor ajánlott számodra az alternatív fűtési lehetőségek között válogatni. Ilyen fűtési mód például a kandalló vagy a cserépkályha. Ez a választás sokkal környezetkímélőbb mint gázfűtéses társai, hiszen a fa újratermelődő energiaforrásunk és károsanyag-kibocsátása is sokkal alacsonyabb.

A cserépkályha még egy nagy előnye, hogy akkor fűthetsz vele, amikor Te szeretnél, így egyik szolgáltatótól sem kell függővé tenned magad.

CSEMPEKANDALLÓ FRANKFURT 649990 Ft/db

 

Gyakran felmerül a kérdés, hogy cserépkályhát vagy kandallót érdemes-e választani. Cikkünkben ehhez nyújtunk most egy kis segítséget.

A választásnál először azt gondold végig, hogy mire szeretnéd használni, illetve, hogy otthonod milyen lehetőségeket biztosít a kályha felépítésére.

A szakemberek szerint a kémény mérete és annak állapota a legmeghatározóbb ebben a döntésben. Fontos szempont a fűtendő tér nagysága és elhelyezkedése. A kályha nagyságának ugyanis elegendőnek kell lennie a légtér befűtésére, mert ellenkező esetben „szétfűthetjük” a kályhát.

 

Cserépkályha

Amellett, hogy tökéletes éke lehet lakásunknak, a cserépkályha nyújtja az egyik leggazdaságosabb fűtési módot is. Folyamatosan árasztja a meleget, belső szerkezetének köszönhetően pedig állandó, temperált hőmérsékletet biztosít.

Ha valaki meghallja a cserépkályha szót, elsőre talán a klasszikus, retró stílusú, hasáb alakú barna kályha juthat eszébe. Azonban ma már számos méret, stílus és szín közül válogathatunk, így biztosan mindenki megtalálja az otthonába leginkább illőt.

Azonban működése nem változott az évszázadok során. A cserépkályha jól kombinálható főzőlappal és sütővel is, amellyel még nyáron is van lehetőségünk főzni, hiszen a fűtő kályhatest könnyen lezárható.

Szakemberek véleménye alapján a cserépkályha nagyszerűen működik, ha nagyobb területet vagy akár egy egész családi házat szeretnénk felfűteni. 

 

 CSEMPAKANDALLÓ BREMEN 299990 Ft/db

 

Kandalló

Elsősorban azoknak ajánljuk, akik nem mindennapos használatra tervezik kandallójukat vagy gyorsan szeretnének meleget varázsolni, közvetlenül a begyújtás után. A kandalló ugyanis addig biztosítja a meleget, amíg a tűz ég, utána azonban hamar ki is hűl. Előszeretettel ajánljuk nyaralókba, hétvégi házakba vagy olyan otthonokba, ahol a kandalló barátságos melege mellett vegyesen használnak más megoldást is a fűtésre. 

Ezt a fűtési módot elsősorban azoknak ajánlanánk, akik nem szeretnék mindennap használni kandallójukat.

 

 LA MANCHA KANDALLÓ 199990 Ft/db

  

Nyitott kandalló

A nyitott kandallót leginkább dekorációs elemként érdemes használni mintsem fűtésre, hiszen fűtőértéke rendkívül alacsony. A leadott hő csupán addig sugárzik a helyiségben, ameddig a tűz ég, a meleg levegő pedig a kéményen keresztül távozik. Azonban ez az egyik leglátványosabb megoldás mind közül, így akik modern megoldásokat terveznek otthonukba, azok számára kifejezetten ajáljuk ezt az opciót.

 

ELEKTROMOS KANDALLÓ 56990 Ft/db

 

Hasznos volt a cikkünk?

Olvastad hasonló témáink?