Környezettudatos, pénztárcakímélő élet az IKEA-val Környezettudatos, pénztárcakímélő élet az IKEA-val

Tegyél jót egyszerre a környezetnek és pénztárcádnak is! Az IKEA új, környezetbarát termékeivel most életmódodat és otthonodat egyszerre teheted fenntarthatóbbá!

Az alábbiakban olyan termékeket mutatunk, melyeknek köszönhetően apró gesztusokkal járulhatsz hozzá Földünk megóvásához.

Csökkentsd az élelmiszer-hulladékot!

Te sem szereted kidobni a maradékot? Nem is kell – a tegnapi ebédből tökéletes holnapi vacsora lesz! Válaszd az IKEA üvegdobozait, melyekkel néhány napig nyugodtan tárolhatod hűtődben az ételeket! Ezzel nemcsak a hulladék mennyiségét csökkented, de pénzt is spórolsz. Az üvegedények ráadásul azoknak is megoldást kínálnak, akik idegenkednek a műanyag ételtárolóktól.

Hetente egyszer húsmentesen?

Tudtad, hogy a friss kutatások szerint, ha vegán életmódra váltasz egy napra, akkor akár 73%-kal is csökkentheted az általad fogyasztott élelmiszerek karbonlábnyomát? Az IKEA növényi alapú finomságaival igazán nem lesz nehéz időnként beiktatni a húsmentes napot.

Kevesebb energiát

Az IKEA teljes világítási kínálatát energiatakarékos LED-ekre cserélte! Ha mindemellett még az elemeidet is újratölthető megfelelőikre cseréled, akkor máris lényegesen csökkented az otthonodban felhasznált energiát.

Kevesebb vizet

Minden csepp számít! A már sokszor emlegetett praktikák mellett – mint a folyó vízben történő mosogatás és a hosszas zuhanyzás kerülése – most már speciális csapok és zuhanyfejek is rendelkezésre állnak, melyek akár 50%-kal is csökkenthetik a vízhasználatot!

Oszd meg ezt a hírt a világgal!
Google+ megosztás
kapcsolódó linkek
IKEA

Segítettünk a vásárlásban?
Értékeld a cikkünket!

5.0 pont, 1 szavazat
kapcsolódó cikkek
legnépszerűbb cikkek
kapcsolódó kategóriák
Fürdőszoba Otthon Otthon akciók Világítás Konyha

Hasznos volt a cikkünk?

Olvastad hasonló témáink?