Lark FreeMe x2 7 táblagép teszt - legolcsóbb a TESCO-ban

Kipróbáltuk az egyik legolcsóbb tabletet a piacon: megnéztük mire jó, mit tud és mit nem a Lark FreeMe x2 7.

Kezdjük egyből a Lark legnagyobb előnyével: mindössze 13.990 forintért a miénk lehet. A készülék szinte minden nagyobb TESCO áruházban elérhető. Hihetetlenül olcsó, tulajdonképpen egy márkás poló vagy egy átlagos farmer áráért kínálják. Vajon érdemes ilyen olcsón táblagépet venni? Mit várhatunk el a pénzünkért? Erre kerestük a választ tesztünkben.



Nyilván nem mindenki engedheti meg magának, hogy százezrekért csúcs táblagépet, iPadet vagy jobb Samsung, Sony készüléket vásároljon. A táblagépek nagyon hasznos kütyük, óriási ütemben terjednek a világon és hazánkban is. A gyártók nem csak a tehetősebb vásárlókra gondolnak, hanem a szerényebbekre, vagy azokra, akik csak gyermeküknek vásárolnának valamilyen gépet, amit nem sajnálnának, ha tönkreteszi a csöppség. Ez a tablet a piac egyik legolcsóbb tablete, ennyi pénzért még kávéfőzőt sem lehet kapni, nemhogy érintőképernyős kütyüt.



A készülék dizájnja és a körítés is minimalista, de kellemes küllemmel bír: sárga kis 7 colos tablet, amit nem díszít más, mint a hátán a márkajelzés, egy hangszóró és a tetején három fekete kis gomb. A tableten nincs is több gomb, úgyhogy a kijelzőn megjelenített ikonokkal kell navigálni. Az összeszerelési minőség teljesen jó - tekintettel az árra - senki se várjon iPad-ot :). Ez inkább olyan mint egy játék táblagép. 



Ami a tablet hardverét illeti: egy kétmagos, 1000 MHz-es processzor hajtja, és mindössze 512 MB RAM van benne, ami még egy átlagos telefonnál is gyengébb. Csak azért nem akadoznak rajta az alkalmazások, mert elég 800x480 képpontot kezelnie, ugyanis ennyire kicsi felbontású a képernyő. Ezzel viszont azt éri el, hogy az online videók, és az olyan egyszerű játékok is, mint az Angry Birds, gond nélkül futnak. A böngészést sem zavarja így a gyenge hardver, viszont a felhasználói élményből elvesz az alacsony felbontás.

A bekapcsolás és hangerő gombok mellett a készülék tetején van miniUSB csatlakozó, és még egy bemenet a készülék adapteréhez, amivel szintén tölthetjük. Hogy miért volt jobb így a gyártónak, mintha csak a miniUSB bemenet lenne rajta, és ilyen töltőt adott volna, az rejtély. Itt van a fülhallgató aljzata is: ez viszont kicsit szorosra sikerült, úgyhogy nem csúszik bele könnyedén a kis jack csatlakozó, viszont nem is esik ki. Mozgatásra viszont érzékeny, ha elforgatjuk benne a fülhallgatót, van, hogy kimarad a hangból.



Csak előlapi kamera van az eszközön, és csak 0.3 megapixel felbontású, így egyedül "fapados" videóhívásokra lehet hasznos. Az vígasztaló valamennyire, hogy még ha tudnák is jó minőségű fényképeket készíteni vele, az Instagrammot már nem bírja futtatni a táblagép. :)

Összességében a Lark FreeMe barátságos megjelenésű, online videók nézegetésére, zenehallgatásra, egyszerű (nem 3D) játékok futtatására és a szociális háló böngészésére tökéletesen alkalmas. A szuper alacsony, 13.990 Ft-os áron ennél nem is várhatunk tőle többet. A gépet a TESCO áruházakban érdemes megvásárolni, máshol általában pár ezer forinttal drágább.



Erőssége:
- szép külső (árához mérten)
- kellemes tapintás
- könnyű
- kiemelkedő ár-érték arány
- videókat nézni, játszani, facebookozni, chatelni remek

Gyengesége:
- alacsony teljesítményű hardver
- rövid akkumulátor élettartam
- 0.3 MP-es kamera
- szoruló fülhallgató bemenet

globalplaza értékelése:
 3/5

Műszaki paraméterek:
CPU:
1000 MHz, 2 mag
Memória: 512 MB RAM
Tárhely: 8 GB
Kijelző:  800x480 pixel, 7" 
Operációs rendszer: Android 4.4 (Kitkat)

 ÉRTÉKELD TE IS! OSZD MEG CIKKÜNKET! KÖSZÖNJÜK!

Oszd meg ezt a hírt a világgal!
Google+ megosztás
kapcsolódó linkek
Tesco

Segítettünk a vásárlásban?
Értékeld a cikkünket!

5.0 pont, 1 szavazat
kapcsolódó cikkek
legnépszerűbb cikkek
kapcsolódó kategóriák
Táblagép

Hasznos volt a cikkünk?

Olvastad hasonló témáink?