Szépítsd meg kerted a Praktikerrel! Szépítsd meg kerted a Praktikerrel!

Elérkezett az ősz, amikor ideje egy kicsit nagyobb figyelmet fordítani arra, hogy felkészítsük kertünket a hűvösebb napokra. A Praktikernél megtalálsz minden eszközt, amely ebben segítségedre lehet, ráadásul számos tippet is összegyűjtöttek most, amivel segítik az őszi kertrendezést. 

 

Javítsuk fel a kert talaját!
Az évnek ez az időszaka kiváló arra, hogy komposztot dolgozzunk bele a talajba, állagát, vízelvezető képességét javítsuk. Felhasználhatjuk a saját kertünkben érlelt komposztot Ezt a munkát érdemes minden évben elvégeznünk.
Komposzttárolók, lombgyűjtő zsákok 

Tisztítsuk meg a kertet!
Meglehet, nem a legszórakoztatóbb, de igen fontos része a kertészkedésnek az őszi nagytakarítás. Tisztítsuk meg az ágyásaink  földjét, főleg a növények töve körül. Ezzel jócskán megnehezítjük a kártevők és kórokozók dolgát, amelyek ellenkező esetben tavasszal nagy eséllyel inváziószerűen ellepnék a kertet.
Munkavédelmi kesztyűk és felszerelés

Takarjuk be a növényeket!
Ha szeretnénk, hogy a hidegebb időjárásra érzékeny növényeink is túléljék a telet, a tövüket takarjuk be jó vastagon egy réteg mulccsal.
Mulchok

Szerezzünk be virághagymákat!
Mindannyiunk szeretjük megcsodálni a tulipánok és nárciszok szépségét – a tavasz hírnökeit. Itt az idő, hogy megtegyük a szükséges előkészületeket színes virág pompához - választékunk igen gazdag – és ültessük el azokat késő ősszel, még a fagyok beállta előtt.
Virághagymák

Ültessünk őszi virágos növényeket!
A virágládákba, cserepekbe ültessünk krizantémot, árvácskát, díszkáposztát, amelyek akár az ősz végéig is díszíthetik a kertünket. 

Gondoskodjunk a madarakról!
Ha a nyáron nem raktunk ki eleséget a kertünkbe látogató kismadaraknak, az ősz remek alkalom arra, hogy elkezdjük az etetésüket. Az őszi hónapokban ugyanis igencsak megcsappannak és szűkössé válnak a madarak természetes táplálékforrásai.
Madáretetők

 

Trágyázzuk meg a gyepet!
Ha azt szeretnénk, hogy tavasszal szép sűrű, üdezöld legyen a fű a kertünkben, most van szükség némi gyepgondozásra. Ajánlatunkban kiváló gyeptrágyáink állnak rendelkezésre, különböző kiszerelésben és formában.
Műtrágya, trágya, tőzeg

+1 tipp!
Tartsuk karban a kerti öntözőberendezéseket!
Késő ősszel valamennyi locsolótömlőből ürítsük ki a vizet, és a szórófejekkel, tömlőösszekötőkkel, -csatlakozókkal, valamint egyéb tartozékokkal együtt tároljunk a téli hónapokban védett helyen.
Locsolás, öntözés, tömlő

Hasznos volt a cikkünk?

Olvastad hasonló témáink?

Fűtési szezon a Praktikerrel

Fűtési szezon a Praktikerrel

Akár a régi fűtőberendezésed cserélnéd korszerűbbre, vagy egy új megoldást keresel, a Praktiker webshopjában biztosan megtalálod a tökéletes fűtőtestet.

Stílusos és kényelmes otthon a Praktikertől

Stílusos és kényelmes otthon a Praktikertől

A Praktiker segítségedre lesz álmaid otthonának megteremtésében!

Őszi kertgondozás a Praktikerrel

Őszi kertgondozás a Praktikerrel

Akár teljesen új kertet álmodsz meg, vagy csak felfrissítenéd a szeretett zöld területed, a Praktiker webshopjában minden elemet megtalálsz, amire csak szükséged lehet.