Teszteltük az elérhető legolcsóbb laptopot: íme, az Alcor Snugbook! Teszteltük az elérhető legolcsóbb laptopot: íme, az Alcor Snugbook!

A tablet tökéletes választás, ha azért van rá szükséged, hogy olvass, böngéssz, videót nézz vagy út közben csekkold az e-mailjeidet. Azonban rögtön kényelmetlenné válik, amint dokumentumot szeretnél szerkeszteni vagy táblázatot kezelni, esetleg egy új slide-ot tennél a prezibe, amin dolgozol.

Ehhez egy olyan gépre van szükséged, amelyik megfelelő billentyűzettel, kapacitással rendelkezik. Ha ez egy belépőgép, akkor nyilván nagyon fontos, hogy mennyit költesz rá és meddig tud szolgálni téged.

Erre kínál barátságos és jól használható alternatívát az Alcor Snugbook 14”-os laptop, amelyet már 70-80 ezer forintét is beszerezhetsz.

alcor-snugbook-teszt

Külső szépség

Ami a külsejét illeti, a gép elég tetszetős. Formája letisztult, lekerekített, hófehér színét egyedül egy Alcor logó töri meg.

A ház műanyagból készült, ezért azt javasoljuk, hogy szerezz be hozzá védő borítót és tokot. A súlya 1,3 kg, tehát nagyon barátságosan hordozható akár egy oldaltáskában is.

A MacBook Air-re hajazó billentyűzet magyar leosztású, kényelmes és elég könnyen kezelhető. Ha sokat gépelsz, ezt biztosan szeretni fogod. A touchpad viszont nem a legpontosabb: kis csigavonalban kell megközelíteni a pontot, ahová klikkelni szeretnél. Ha teheted, válassz hozzá egy egeret, amellyel sokkal pontosabb munkát tudsz majd végezni.

Ami a csatlakozókat illeti, a bőség zavarával küzdünk: a két USB kimenet mellett egy mini HDMI és egy extra Ethernet csatlakozó is található a Snugbookban. A HDMI tabletek esetében szintén nem alapfelszereltség. Ezáltal könnyen meg tudod osztani a a képernyődet egy monitorral vagy tévével, egyszerűsítve például egy prezentációt vagy a filmnézést.

alcor-snugbook-teszt

alcor-snugbook-teszt

alcor-snugbook-teszt-csatlakozók

alcor-snugbook-teszt

Belső érték

A gépben egy négy magos Intel Atom processzor dolgozik, amely általában tableteket szokott meghajtani. Éppen ezért a Snugbooktól nem szabad csodákat és egy atomerőmű teljesítményét várni. Nem egy gamer számítógép, de nem is ez a célja. Ha egyszer már sikerült rajta beállítanod a Wi-Fit és az Office-t, akkor nyert ügyed van, mert dokumentumokat szerkeszteni, táblázatokat kezelni tökéletesen alkalmas.

Ezzel viszont el is érkeztünk az egyik gyenge ponthoz: a Wi-Fi antenna nem túl erős, a jelet nehezen veszi. Ennek az az oka, hogy egy fém lapra van ragasztva, de semmi pánik, ha átragasztod máshová, erősebb lesz a vétel.

alcor-snugbook-teszt-matrica

A laptop 4 GB RAM-mal működik, a tárhely pedig 32 GB. Található a gépben egy micro SD memóriakártya olvasó, valamint HDD bővítési lehetőség. Ezt érdemes lehet kihasználni (vagy beszerezni egy külső vinyót), ha filmezni szeretnél a gépen, mert alapesetben a beállítások és az Office letöltése után kb. 18 GB helyed marad. 

A Snugbookban fellelhető nagyszerű dolgok egyike a vele járó Windows 10. Ez meglepő, mivel ebben az árkategóriában nem szoktak hivatalos, jogtiszta oprendszereket osztogatni a gépekhez. Szintén kivételesnek számít az árkategóriához képest a 14”-os IPS kijelző. Ennek köszönhetően a kép gyönyörű, tűéles és nem igazán zavarja a változó beesési szög.

alcor-snugbook-teszt

alcor-snugbook-teszt

Összességében elmondható, hogy szuper kis alapgépet kapunk a Snugbook képében, meglehetősen olcsón. A kezdő lépéseknél kicsit lassú, a Wi-Fivel kicsit babrálni kell, de ha mindez megvan, dolgozhatunk, videózhatunk, írhatunk éjszakába nyúlóan, akár egyetlen töltéssel is.

A kép gyönyörű, a net gyors (amikor már sikerül beállítani), a csatlakoztatási lehetőségek pedig jóval bővebbek annál, mint amit egy tablettől várhatunk.

Egyszóval, ha olcsó, használható, könnyen hordozható gépet keresel, amin filmezni, dolgozni, böngészni szeretnél, akkor a Snugbook jó választás lesz számodra.

alcor-snugbook-teszt

 

ÉRTÉKELÉS:  4/5 pont

Összességében elmondhatjuk, hogy az Alcor Snugbook ár-érték arányban kitűnő laptop. Az egy pont levonás a kis tárhelyért és az egér pontatlan kezelhetőségért jár, de szerencsére ezek az apróbb hiányosságok könnyedén orvosolhatók egyéb kiegészítőkkel. A laptop jól hozza az elvárható szintet, egy tablet tulajdonságaival felruházott számítógép, amely tökéletes, tűéles képernyővel rendelkezik. Elsősorban azok számára ajánljuk, akik olyan kompakt számítógépet keresnek, amelyet könnyű hordozni és dokumentumszerkesztésre, böngészésre szeretnék használni.

Hasznos volt a cikkünk?

Olvastad hasonló témáink?

Fűtési szezon a Praktikerrel

Fűtési szezon a Praktikerrel

Akár a régi fűtőberendezésed cserélnéd korszerűbbre, vagy egy új megoldást keresel, a Praktiker webshopjában biztosan megtalálod a tökéletes fűtőtestet.

Stílusos és kényelmes otthon a Praktikertől

Stílusos és kényelmes otthon a Praktikertől

A Praktiker segítségedre lesz álmaid otthonának megteremtésében!

Őszi kertgondozás a Praktikerrel

Őszi kertgondozás a Praktikerrel

Akár teljesen új kertet álmodsz meg, vagy csak felfrissítenéd a szeretett zöld területed, a Praktiker webshopjában minden elemet megtalálsz, amire csak szükséged lehet.