Tippek a konyhai tudatossághoz Tippek a konyhai tudatossághoz

Zöldebb életmódra váltanál? Kezdd az otthonodban! Ezekkel az egyszerű konyhai praktikákkal könnyebben belevághatsz, mint gondolnád!

Sőt, tudtad, hogy hosszú távon még pénzt is spórolhatsz mindezzel?

Maradékmentés felsőfokon

Nem jó érzés kidobni a maradék ételt, igaz?

Még szerencse, hogy nem is kell! Műanyag vagy üveg tárolódobozokban könnyedén elrakhatod a hűtőbe és még 2-3 napig nyugodtan el is fogyaszthatod az ételt. Ezzel már heti szinten is akár több ezer forintot spórolhatsz, hiszen nem kell minden étkezéshez újabb adag élelmiszert beszerezned, arról már nem is beszélve, hogy az élelmiszer-hulladékot is jelentősen csökkentheted.

Az IKEA-nál már pár száz forintért beszerezhetsz tárolóedényeket – sőt, ha óckodsz a műanyagtól, akkor üvegből készült alternatívát is választhatsz.

Üveg ételtároló - IKEA - 1 490 Ft/3 db

Ne hagyd veszni a romlandó alapanyagokat sem! 

Hidd el, később még nagyon fogsz örülni a mélyhűtődben lapuló hozzávalóknak. Úgyhogy ha véletlenül túl nagy adagot szereztél be, bátran fagyaszd le a felesleget!

Szuper pénztárcakímélő megoldás az is, ha szemmel tartod a szupermarketek aktuális akcióit és a sokáig elálló vagy lefagyasztható élelmiszerekből egyszerre vásárolsz meg egy nagyobb adagot a leértékelések során.

Zárható zsacskó - IKEA - 695 Ft/60 db

Egy trükk a hosszabb frissességért

Tudtad, hogy a hűtőben tárolt felvágottak, zöldségek és gyümölcsök élettartamát is megnövelheted egyszerű, otthon is elkészíthető vákuum csomagolással? Fogj egy jól zárható műanyag tasakot és egy szívószálat. Helyezd a tartósítani kívánt élelmiszert a zacskóba, pattintsd össze a tasak száját egy kis rést kihagyva. A szívószál segítségével szívd ki az összes maradék levegőt a tasakból, majd gyorsan pattintsd össze teljesen a zárat. Jó pár nappal meghosszabbíthatod az élelmiszerek frissességét ezzel a módszerrel.

Vidd magaddal a kávédat!

Szerezz be egy termoszos kulacsot és spórold meg az útközben vásárolt kávé árát! Na meg persze az eldobható papírpoharakat is!

Fém termosz - IKEA - 1 690 Ft

Készülj fel a bevásárlásokra!

A legtöbben ugyan már tisztában vagyunk vele, hogy nem kellene műanyag zacskókat használnunk, mégis sokszor belefutunk a problémába, amikor váratlanul kell beszaladnunk a boltba és nincs kéznél a saját bevásárló táskánk.

Ebben a hálós szatyorban például az a legjobb, hogy hihetetlenül kis helyet foglal, így nyugodtan benne tarthatod a táskádban, hogy mindig nálad legyen, amikor szükség van rá!

Hálós táska - IKEA - 1 990 Ft/2 db

Szelektálj egyszerűen!

A szelektív hulladékgyűjtés gondolata már senkinek sem újdonság, ugyanakkor helyhiány vagy kényelmetlenségi szempontok miatt még mindig sokan nem alkalmazzák a módszert.

Az IKEA-nál megtalálod a megoldást erre is! Különböző méretű és formájú szelektív kukát közül válogathatod össze az igényeidnek leginkább megfelelő szettet. Ezeket pedig könnyen és helytakarékosan el is tudod rendezgetni a konyhádban, így mostantól a kis tér sem jelenthet akadályt!

Szelektív hulladékgyűjtő - IKEA - 1 500 Ft-tól

Hasznos volt a cikkünk?

Olvastad hasonló témáink?

Fűtési szezon a Praktikerrel

Fűtési szezon a Praktikerrel

Akár a régi fűtőberendezésed cserélnéd korszerűbbre, vagy egy új megoldást keresel, a Praktiker webshopjában biztosan megtalálod a tökéletes fűtőtestet.

Stílusos és kényelmes otthon a Praktikertől

Stílusos és kényelmes otthon a Praktikertől

A Praktiker segítségedre lesz álmaid otthonának megteremtésében!

Őszi kertgondozás a Praktikerrel

Őszi kertgondozás a Praktikerrel

Akár teljesen új kertet álmodsz meg, vagy csak felfrissítenéd a szeretett zöld területed, a Praktiker webshopjában minden elemet megtalálsz, amire csak szükséged lehet.