7 dolog a szépségápolásról, amit minden nőnek tudnia kell 7 dolog a szépségápolásról, amit minden nőnek tudnia kell

Imádod a sminkelést és a szépségápolást? Akkor ez a cikk neked szól. Gondoltad volna, hogy jó pár, szépségápoláshoz szükséges dolgot otthon saját magadnak is el tudsz készíteni? Összegyűjtöttünk néhány pénztárcabarát tippet, amely kötelező mindenkinek, aki nem akar súlyos tízezreket költeni kozmetikusra, mégis sugárzó megjelenésre vágyik minden alkalommal.

1. Sokoldalú sminkpaletta

Nem tudsz lemondani a drágább és jó minőségű sminktermékekről? Nem gond, ha kreatívan fel tudod használni őket. Egy változatos sminkpaletta különböző árnyalatai nem csak szemhéjfestékként, hanem highlighterként vagy bronzosítóként is tökéletesen megállják helyüket. Egy tartós rúzs pedig megfelelően eloszlatva bőrödön pirosítóként is használható.

2. Felejtsd el a szárazsampont!

A szárazsamponok a rohanós hétköznap reggelek legnagyobb megmentői. Azonban ha éppen nincs otthon egy flakonnyi szárazsamponod, könnyedén tudod helyettesíteni egy kis hintőporral is! A hatás ugyanaz, azonban ebben az esetben – különösen ha sötétebb árnyalatú hajjal rendelkezel – érdemes figyelni arra, hogy megfelelően oszlasd el a fejbőrödön a hintőport, hogy ne maradjon fehéres hatás utána. A legcélszerűbb, ha egy száraz törölközővel átdörzsölöd a hajad a hintőporozás után.

3. Alternatív sminklemosók

A sminkelés alapszabálya a nap végi festék eltávolítása! A tökéletes sminklemosó megtalálása azonban nem egyszerű feladat. Különösen, ha valaki rajong az exkluzív és erőteljes sminktechnikákért, amelyeket bizony nem egyszerű feladat egy hosszú nap végeztével eltávolítani bőrünkről. Ilyenkor kétfajta eszközhöz érdemes nyúlni, az egyik a nedves törlőkendő, amellyel könnyen eltávolíthatjuk a hétköznapi sminket és szennyeződéseket az arcunkról. A másik pedig inkább a fekete öves sminkeseknek ajánlott, akik például előnyben részesítik a vízálló szempillaspirálokat és festékeket. Ilyenkor érdemes a babolajhoz nyúlni, amelyből egy kicsi is elég egy vattára cseppentve, hogy eltávolíthasd vele a makacsabb sminkmaradványokat is.

4. Ne dobd ki ami még használható!

Kiszáradt szempillaspirál? Összetöredezett púder? Használd fel őket! A szempillaspirált tisztítsd meg alaposan a rárakódott festékrétegtől és már kész is a tökéletes szemöldök kefe. Az összetört púdert pedig porítsd össze még jobban, majd cseppents rá egy kis alkoholt és hagyd megszáradni. Az eredmény olyan lesz, mint új korában!

5. Törődj a sminkeszközeiddel!

A tökéletes smink kulcsa a megfelelő eszközök használata. Egy jó minőségű sminkecset készlet például elengedhetetlen kelléke egy nő piperekészletének. Azonban ha egyszer beruházol egy ecsetkészletbe és megfelelően ápolod, valószínűleg egész életedben kitart majd. A költséges ápoló szérumok helyett azonban tökéletes megoldás, ha összekeversz egy kis mosogatószert és olívaolajat és ebben mosod ki ecseteidet. Ez a fajta ápolás és tisztítás nem csak megőrzi az eszközök tökéletes puhaságát és tartósságát, de abból a szempontból is fontos, hogy nem fogsz szennyeződéseket felvinni a sminkeddel együtt arcbőrödre.

6. Házi pakolások

A természetes anyagok a lehető legjobb dolgok, amit bőrünkkel tehetünk. Habár számos jó minőségű és kiválóan használható arc- haj- és bőrpakolást találhatunk a piacon, mindnek van valamilyen házilag is elkészíthető pénztárcabarát és természetes alternatívája is.

Természetes szőkeséggel igazi csak a nyár? Akkor neked kamilla, citrom és zöldtea pakolásra van szükséged. Aknékkal küzdesz? Méz és tojás egyvelegéből készíts arcpakolást! Hosszú, egészséges szempillákra és körmökre vágysz? A ricinusolaj csodákra képes már néhány hét használat után is. Kísérletezd ki a számodra leginkább megfelelő, természetes alapanyagokból is előállítható otthoni szérumokat!

7. Csodás frizura néhány perc alatt

Mindig is hullámoktól és lokniktól göndörödő hajkölteményre vágytál, de soha nem volt rá időd, hogy elkészítsd magadnak? Esetleg a beachy wave stílus jön be legjobban? Hajmosás után készíts egyszerű felcsavart tincseket, amelyeket hullámcsatokkal rögzítesz, vagy egy laza kontyot, szárítsd meg így a hajad és már kész is a gyönyörű, hullámos haj!

Oszd meg ezt a hírt a világgal!
Google+ megosztás
kapcsolódó linkek

Segítettünk a vásárlásban?
Értékeld a cikkünket!

5.0 pont, 1 szavazat
kapcsolódó cikkek
legnépszerűbb cikkek
kapcsolódó kategóriák
Divat Szépségápolás

Hasznos volt a cikkünk?

Olvastad hasonló témáink?

Fűtési szezon a Praktikerrel

Fűtési szezon a Praktikerrel

Akár a régi fűtőberendezésed cserélnéd korszerűbbre, vagy egy új megoldást keresel, a Praktiker webshopjában biztosan megtalálod a tökéletes fűtőtestet.

Stílusos és kényelmes otthon a Praktikertől

Stílusos és kényelmes otthon a Praktikertől

A Praktiker segítségedre lesz álmaid otthonának megteremtésében!

Őszi kertgondozás a Praktikerrel

Őszi kertgondozás a Praktikerrel

Akár teljesen új kertet álmodsz meg, vagy csak felfrissítenéd a szeretett zöld területed, a Praktiker webshopjában minden elemet megtalálsz, amire csak szükséged lehet.