Áruházak és plazák ünnepi nyitvatartása Áruházak és plazák ünnepi nyitvatartása

A karácsonyi ünnepek alatt és a két ünnep között változik az üzletek, áruházak, bevásárlóközpontok nyitvatartása. Mi most szeretnénk nyújtani egy gyors összefoglalót, aminek segítségével gyorsan el lehet igazodni az ünnepek alatt a nyitva és zárva tartásban.

December 24.

A legtöbb üzlet, plaza még nyitva van december 24-én is, de általában csak délig. Így ha még ezen a napon szeretnénk beszerezni egy-egy ajándékot vagy valamit az esti vacsorához, akkor délelőtt tegyük meg. A Tesco és az Auchan, a Mammut, a Corvin Plaza és az Aréna Plaza is délig, a WestEnd City Center délután 14 óráig várja a vásárlókat.

December 25–26.

Egységesen mindenhol zárva tartanak az üzletek.

December 27.

Ez a nap vasárnap, így vannak üzletek, akik ezen a napon tartják meg azt az egy plusz vasárnapot, amikor nyitva lehetnek. Zárva lesz például a Tesco, a Corvin Plaza, az Árkád Budapest, a Premier Outlet, de nyitva lesz például jónéhány Spar üzlet.

December 28–30.

A szokásos hétköznapi nyitva tartás szerint nyitva tart minden.

December 31.

A legtöbb üzlet és áruház ezen a napon is nyitva van, azonban december 24-hez hasonlóan csak korlátozottan, főleg délelőtt. A WestEndbe ezen a napon 16 óráig mehetünk, a Mammut, a Corvin, az Aréna Plaza, a Tesco áruházak és az Auchan is délig tart nyitva.

Január 1.

Munkaszüneti nap, a boltok többsége zárva tart.

Hasznos volt a cikkünk?

Olvastad hasonló témáink?