Miért jó az okosotthon? Miért jó az okosotthon?

Trendi, kényelmes vagy éppen túlautomatizált és felesleges? Az okosotthonokkal kapcsolatban megoszlanak a vélemények, van azonban néhány fontos ok, melyek az okos megoldások irányába billentik a mérleget.

De mi is az okosotthon lényege?

A smart home rendszer kialakítása során a lakásban vagy házban található elektromos rendszerek, vagy azok egy része összehangolásra kerül, így azok egyetlen központi rendszerről, például egy okostelefonról vezérelhetővé válnak.

Kényelmes

Könnyen belátható, hogy egyetlen mozdulattal vezérelni mindent rendkívül kényelmes. Már alváshoz készen elhelyezkedtél az ágyban, de égve maradt a villany a folyosón? Nem kell felkelned azért, hogy lekapcsold. És ez csak a leghétköznapibb példa.

Energiatakarékos

Senki sem szeret hideg lakásba hazaérni, de akkor mégis mi legyen a megoldás? Viszonylag magas hőfokon hagyjuk távollétünkben is a fűtést, vagy bevállaljuk, hogy kihűl a lakás? Amennyiben a termosztát is bekötésre kerül az intelligens rendszerbe, úgy telefonoddal a távolból is el tudod indítani azt még hazaérkezésed előtt.

Biztonságos

Számos biztonsági eszköz is beépíthető az okos rendszerbe, mint például az intelligens kamerák, melyek segítségével bárhonnan szemmel tarthatod otthonodat.

Az okos eszközök ma már nem feltétlenül igényelnek több százezres beruházást. A Media Markt webshopjában kedvező áron találsz kiegészítőket, melyekre az okosotthon kialakításához szükséged lesz.

Panasonic okosotthon biztonsági kezdőszett

Intelligens kamerák

További okos megoldásokért kattints ide!

Hasznos volt a cikkünk?

Olvastad hasonló témáink?

Fűtési szezon a Praktikerrel

Fűtési szezon a Praktikerrel

Akár a régi fűtőberendezésed cserélnéd korszerűbbre, vagy egy új megoldást keresel, a Praktiker webshopjában biztosan megtalálod a tökéletes fűtőtestet.

Stílusos és kényelmes otthon a Praktikertől

Stílusos és kényelmes otthon a Praktikertől

A Praktiker segítségedre lesz álmaid otthonának megteremtésében!

Őszi kertgondozás a Praktikerrel

Őszi kertgondozás a Praktikerrel

Akár teljesen új kertet álmodsz meg, vagy csak felfrissítenéd a szeretett zöld területed, a Praktiker webshopjában minden elemet megtalálsz, amire csak szükséged lehet.