HÚSPRÉS/HÚSVASALÓ jellemzők

Tisztítása: első használat előtt és minden használat után semleges folyékony mosogatószerrel mossa el, öblítse le és törölje tökéletesen szárazra. Minden használat után kenje be olajjal vagy zsírral a rozsdásodás elkerülése érdekében. Száraz helyen tárolja. Mosogatógépben nem mosható! Használata: a húsvasalót kültéri és beltéri sütögetésnél egyaránt használhatjuk. Használatával a húsok egyenletesebben és könnyebben átsülnek. A zsírosabb húsokból a nyomás hatására a zsír kipréselődik. Minden húsféléhez használható, akár halhoz, húspogácsához és szalonnához is. A recés felület a serpenyőben vagy tepsiben sütött húsoknak is grillezett hatást kölcsönöz. A húsvasalót kenje be kevés olajjal, hogy a tisztítása használat után egyszerűbb legyen. Helyezze a húsvasalót a grillen, serpenyőben vagy tepsiben sülő hússzeletre, és hagyja rajta pár percig. A spirálozott nyélnek köszönhetően a nyél nem forrósodik fel, de sütőkesztyű használata javasolt. Egyéb elnevezései: húsprés, grill húsvasaló, grillvasaló