Tablet bomba áron: teszteltük az Alcor Zest Q708I táblagépet Tablet bomba áron: teszteltük az Alcor Zest Q708I táblagépet

Tabletvásárlás során elsősorban olyan terméket keresünk, amely kompakt módon illeszkedik igényeinkhez és könnyű hordozhatósága miatt sokféle helyzetben is használható. Az Alcor Zest Q708I a piacon elérhető egyik legolcsóbb tablet, mi pedig megnéztük, hogy mit is tud pontosan a 18 990 Ft-os irányárért kapható táblagép.

A designt illetően az Alcor, korábbi tapasztalatainkhoz hasonlóan ismét hozta a megszokott kifinomult stílust. A 26,7x16,4 cm-es szerkezetet könnyű kézben tartani akár hosszabb ideig is, amely alkalmassá teszi a hosszú távú használatra, akár olvasásra is. Szilikonra hajazó külső műanyag borítása miatt kellemes tapintást biztosít, a nyomógombok pedig (kikapcsoló és hangerőszabályzó) kényelmes távolságban helyezkednek el egymástól. Az egyetlen hiányosság talán ezzel kapcsolatban a hangerő gombok elhelyezkedése, aki okostelefonhoz használatához szokott, annak elsőre furcsa lehet a készülék tetején helyt kapó hangerőszabályzó gombok elhelyezkedése.

A tabletben négymagos ARM Cortex porcesszor fut, a 8 GB tárhelyből pedig 4 GB áll a felhasználó rendelkezésére, ezért a bővíthető tárhelynek köszönhetően érdemes beszerezni egy nagyobb teljesítményű memóriakártyát, ha több alkalmazást is szeretnénk letölteni a táblagépre.

A tablet bekapcsolását követően a Wi-Fi megtalálása sajnos nem működött olyan olajozottan, mint elvártuk volna. Később, amikor a tablet már biztos jelet kapott, a különböző alkalmazások és megnyitott weblapok között navigálás is döcögősen működött csak, ezért a táblagépet nem ajánljuk kifejezetten multitaskingolásra.

A letöltött alkalmazások lassan futottak, azonban az online videónézésre és a fájlok között böngészésre, pdf olvasásra kitűnően tudtuk használni a készüléket.

A táblagép 2 megapixeles hátlapi és 0,3 megapixeles előlapi kamerája nem kifejezetten alkalmas fényképek és videók elkészítésére, azonban ha videóchatelni, skypeolni szeretnél valakivel, a kamera gyorsasága és felbontása ehhez az opcióhoz még kitűnően alkalmazkodik.

ÉRTÉKELÉS:  3/5 pont

Összességében elmondhatjuk, hogy a 18 000 Ft-os irányárért ez a tablet hozza az elvárható szintet, azaz tartalomfogyasztásra jól használható, azonban akik komolyabb multitasking feladatokat szeretnének végezni a készüléken, azoknak inkább egy ennél magasabb árfekvésű táblagépet ajánlunk, amelyen gyorsabban futnak a programok és egyszerre több alkalmazás között is képes navigálni a készülék. Azonban akik elsősorban csak tartalomfogyasztásra használnák a tabletet, vagy gyermeküknek szeretnének egy belépő készüléket videók nézéshez, azoknak az Alcor Zest Q708I kitűnő váltasztás lehet.

Hasznos volt a cikkünk?

Olvastad hasonló témáink?

Fűtési szezon a Praktikerrel

Fűtési szezon a Praktikerrel

Akár a régi fűtőberendezésed cserélnéd korszerűbbre, vagy egy új megoldást keresel, a Praktiker webshopjában biztosan megtalálod a tökéletes fűtőtestet.

Stílusos és kényelmes otthon a Praktikertől

Stílusos és kényelmes otthon a Praktikertől

A Praktiker segítségedre lesz álmaid otthonának megteremtésében!

Őszi kertgondozás a Praktikerrel

Őszi kertgondozás a Praktikerrel

Akár teljesen új kertet álmodsz meg, vagy csak felfrissítenéd a szeretett zöld területed, a Praktiker webshopjában minden elemet megtalálsz, amire csak szükséged lehet.